WISH LIST

THE NEW NORMAL

10592326_10203513031440295_1540279462_nØverst fra venstre: Jil Sander, Lacoste, Hermés, Max Mara.

NORMCORE Jeg er vild med ideen om at skille sig ud ved at blende ind. Normcore må siges at være en af tidens mest debatterede modetendens eller stilfænomen om man vil. Tendensen handler om at være fashion selvom det rent faktisk er ‘antifashion’. Giver det mening? Jeg har prøvet at finde 4 bud fra AW14 catwalken hvor det ses helt tydeligt. Det gælder især de monotone farver og det enkle snit, der hverken har vilde print eller spraglede farver. Jo mere du blender ind i mængden – jo bedre. Det var især sjovt at iagttage tendensen der også synes at florerer til den danske modeuge. Jeg var alligevel overrasket over at se SÅ mange gå til shows i Birkenstock sandaler, klip-klapper og Superga sneakers. Det gjorde det ret klart at se, at det rent faktisk ER “fashion” at vælge et praktisk og komfortablet  look, frem for at ligne et overpyntet juletræ der skriger efter at være moderne. Jeg kan bestemt også mærke det i min egen fremtoning som var en del mere neddæmpet og enkelt i forhold til fx. sidste års modeuge, hvor jeg gav den gas i mit blomster-pyjamas sæt fra Zara. Hvad siger I? Syntes I også at mærke en tendens der hedder at være hardcore normal rent faktisk er fashion?

   

5 kommentarer

 • Linnea

  Rigtig interessant læsning og jeg tog også mig selv i at vælge komfort først. Tror det er en form for protest imod alt den hype der har været på at skille sig ud og klæde sig ekstremt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Hej Linnea, godt at høre jeg ikke er den eneste der finder denne trend lidt interessant :D Og det tror jeg helt sikkert godt du kan have ret i.
   Altså nu fik jeg det måske også til at lyde som om jeg ikke kunne finde på at ‘skeje ud’, men det kan jeg skam sagtens! Men i det store hele syntes jeg modebilledet har ændret sig utrolig meget, og det er ikke ens betydning med man er mindre “trendy” hvis man ligner normen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johnd171

  Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har ret. Der var en del mindre “outrerede” outfits end der plejer at være. Faktisk var det primært de meget unge deltagere der mødte op i Buffalos (so last season by the way) og netundertrøjer, hvorimod den rigtige fashion pack kørte slipinds, sæt og ja lad os kalde det normcore. Forfriskende og meget stilligt end det andet. Og let´s face it, vi er ikke Milano eller New York, og der er ikke mange der kan gå klædt som f.eks. Susie Bubble eller Anna Dello Russo. Skandinavisk og classy – det holder til gengæld!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WISH LIST