THE GREEN JACKET

SMIL! EN INVISALIGN UPDATE

IMG_3821

UPDATE  Hermed den allerførste update på mit lille projekt, som jeg lovede ville komme, efter jeg postede dette indlæg tilbage i december. Jeg kan næsten ikke forstå at der allerede er gået over to måneder. Det er indtil videre gået så hurtigt og smertefrit.

Jeg husker da jeg fik mine Invisalign-skinner tilbage i november, hvordan jeg var bange for at jeg ville hade det, og aldrig ville komme ind i en rytme og rutine hvor jeg rent faktisk ville vænne mig til, at rende rundt med plastik i munden dagen lang. Men der er jeg nu, og hverdagen er blevet en hel del nemmere efterhånden, selvom jeg ville lyve hvis jeg sagde, at det ikke kræver tilvænning i starten, for det kan man ikke komme udenom at det gør…

Kan man så se nogle resultater endnu? JA, jeg kan, og min mor har også nævnt det.. Men der er stadig lang vej, så folk udefra ville ikke kunne se en forskel tror jeg. Derfor venter jeg også lige indtil næste update før I får de første billeder. Men der sker jo en lille smule uge for uge, og selvom der er et stykke vej endnu, så er det utrolig motiverende for mig selv at kunne følge med. Jeg har 3D animationer af mine tænders udvikling gennem hele forløbet, og derudover har jeg jo mine skinner herhjemme, så jeg kan ‘snyde-kigge’ og se på en skinne for fx. marts og se hvordan mine tænder vil se ud der. Generelt er jeg utrolig begejstret indtil videre, og så er min tandlæge hos Implantatklinik København bare helt vildt sød til at svare på mine dumme spørgsmål i tide og utide. (dem har jeg mange af, haha)

Er der nogle ulemper? Jeg tror ikke man kan komme udenom, at det selvfølgelig er en smule besværligt til tider – jeg må jo ikke spise med mine skinner på, så jeg har lært konstant at have min bøjleæske med mig (charming – I know) Jeg har fundet ud af det nemmeste er at være helt ærlig omkring situationen, det bliver nemlig først akavet hvis man prøver at skjule det, for så lægger folk endnu mere mærke til det. Jeg snakker lidt af erfaring, for det kom jeg automatisk til i starten. Som jeg også nævnte i mit tidligere indlæg, kan det være en smule grænseoverskridende som 25 årig at rende rundt med munden fuld af plastik, hvilket gør man automatisk kommer til at skjule det lidt.

Jeg fik forresten aldrig sagt tak for alle jeres skønne kommentarer i mit første indlæg. Jeg blev simpelthen så glad for at i tog så positivt imod min beslutning og mit indlæg. Jeg slugte hver og en kommentar fra jer, og det er så rart at vide man ikke er den eneste derude med skæve tænder der gerne vil gøre noget ved det.

Jeg har været så heldig at få skinnerne sponsoreret af Implantatklinik København, men alle udtryk og holdninger i mit indlæg er mine egne.

lovec
   

9 kommentarer

 • Julia Holm

  Har sådan glædet mig til denne Update efter jeg faldt dit sidste indlæg på nettet. Jeg går nemlig også og overvejer denne form for bøjle. Jeg må hellere komme i gang snart :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Kære Julia. Fedt at høre :-) Jeg kan ihvertfald bestemt anbefale den. Det er dog ikke hos alle, at den er den optimale løsning – så hør endelig din tandlæge hvis du går og overvejer det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Cathrine. Jeg er også næsten lige startet på Invisalign. Spændende. Jeg vil lige høre dig om, hvad du vover dig ud i at drikke med skinnerne i? Kun vand? Og endnu en ting: har du overvejet AcceleDent, som efter sigende skulle kunne halvere behandlingstiden? Jeg overvejer det kraftigt, selvom det er hulens dyrt :-( Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Kære Camilla. Ja jeg drikke en smule ud over vand, fx kaffe eller et glas vin. Det kan man sagtens, men det fornuftigt lige at skylle munden med vand efter. Og så selvfølgelig børste sine skinner og tænder grundigt efter :-) kender ikke til AcceleDent – hvad kan det? Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Kære Cathrine. Ja, sikke man får børstet tænder – og brugt tandtråd! :-) AcceleDent er en eller anden device, man skal bruge 20 min om dagen, som så – ifølge firmaet selv i hvert fald – kan halvere behandlingstiden med op til 50%. Det lyder lidt vildt. Den forhandles så vidt jeg ved ikke i DK, men den fåes bl.a. i UK – og selvfølgelig i USA. Men når man som mig skal bruge Invisalign i lidt over 1 år, så lyder det alligevel lidt tillokkende! Good luck med dit forløb. Kh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Har du fået noget information omkring bivirkninger eller hvordan fremtidsudsigterne er? Jeg tænker mht. risiko for åbent bid eller kæbeledsproblemer? Det er jo ikke bare sådan at gå ind og ændre på ens sammenbid og tandstilling – jeg taler af erfaring, da jeg selv har været igennem et meget langt forløb hos bøjletandlæge ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Ja det har jeg, men det skulle der ikke være noget af hos Invisalign :-) Det hele sker meget kontrolleret. Dog skal man være obs på at børste sine tænder, da man kan være en smule mere udsat for huller i tænderne, når de bliver lukket inde i en skinne- hvis det giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvordan har du det med at sku ud i byen – drinks, vin etc? :-) er lidt nysgerrig på det – man kan jo ikke tage bøjlen ud hver gang?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Kære Pernille. Godt spørgsmål! I starten var det lidt besværligt, men det er en tilvænningssag – og mit mål er bare at have den på mest muligt, så ender tit med at drikke alligevel med den på ;-) Så sørger jeg bare for at børste ekstra godt om aftenen og skylle med vand i løbet af aftenen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE GREEN JACKET