5 ting alle kvinder bør vide om bambus

Bambus er en af de seneste trends indenfor tekstiler, og det er ikke uden grund. Bambus er et super blødt og behageligt tekstil, der er godt for både krop og sjæl. Derudover er bambus også et meget holdbart tekstil, der kan vaskes igen og igen uden at miste sin blødhed. Hvis du overvejer at investere i nogle tekstiler i bambus, skal du være opmærksom på følgende fem ting.

1. Bambus er er naturligt fiber

Bambus er en naturlig fiber, der kommer fra bambusplanten. Bambus er en meget hurtigt voksende plante, der kan vokse op til en meter om dagen. Bambus er desuden en meget bæredygtig plante, da den kan genbruges mange gange og også er selvrensende.

2. Bambus er blød og behagelig

Bambus er et meget blødt tekstil, der er behageligt at have på. Bambus er også et meget fugtabsorberende tekstil, der kan absorbere op til tre gange sin egen vægt i fugt. Dette gør bambus ideel til at have på i varme perioder eller til at bruge som et bambus hovedpudebetræk.

3. Bambus er åndbar

Bambus er et meget åndbart tekstil, der sikrer god ventilation. Dette gør bambus ideel til at have på i varme perioder eller til meget aktive mennesker, der sveder. Så lider du eller din pårørende eksempelvis af nattesved, kan du med fordel overveje at få en bambusdyne.

4. Bambus er meget holdbart

Bambus er et meget holdbart tekstil, der kan vaskes igen og igen uden at miste sin blødhed. Dette gør det ideelt til sengetøj, så du kan beholde dine sengelinned i mange år. Hvis du har børn, kan det faktisk betale sig at investere i bambussengetøj, da det er meget holdbart.

5. Bambus er allergivenligt

Bambus er et meget allergivenligt materiale, da det ikke er det bedste miljø for husstøvmider at bo i. Dette skyldes som beskrevet ovenfor at materialet er meget åndbart – altså ikke så fugtigt, som støvmider normalt ser som værende deres bedste habitat. Dertil er eksempelvis sengetøj i bambus ofte tætvævet, hvilket vil sige, at det er svært for støvmider at side fast i tekstilet.

Konklusion

Som du kan se, så er bambus et meget godt tekstil, der er ideelt til at have tæt på kroppen. Bambus er virkelig blødt og behageligt, åndbart, allergivenligt, og så er det tillige holdbart. Hvis du leder efter en god tekstil, bør du overveje at investere i bambus.