Deodorant uden aluminium er godt for din hud

Selvom de færreste måske tænker over det, tilfører vi hver dag en hel masse forskellige kemikalier og stoffer til vores hud, hvor de færreste af os rent faktisk ved, hvad det er. I takt med, at vi påfører huden flere stoffer, stiger antallet af mennesker med diverse allergier som for eksempel parfumeallergi. Et produkt, der ofte er fyldt med en masse forskellige, for de fleste ukendte stoffer er deodoranter. Heldigvis findes der et væld af forskellige naturlige deodoranter, som for eksempel en deodorant uden aluminium.

 

Selvom aluminium i mange år har været den vigtigste ingrediens i deodoranter, da det aktivt hæmmer svedproduktionen på det påførte område, er det efterhånden begyndt at blive et noget omdiskuteret stof. Mange er bekymrede for, om kroppen optager for meget aluminium fra deres deodoranter, og derved kan blive syge af det. Hvis du vil være helt fri for aluminium, kan det derfor være en god idé at vælge en deodorant uden aluminium, der efterhånden er ved at blive en mere og mere normal ting at finde i butikkerne. Du kan blandt andet finde et stort udvalg af forskellige deodoranter hos Greentown.

 

I stedet for aluminium indeholder mange naturlige deodoranter natron eller en form for naturlig jord eller ler, der effektivt absorberer sved og derved efterlader dine armhuler tørre. På denne måde kan du nemt og naturligt få en antiperspirant uden aluminium. De fleste deodoranter har naturligvis også en form for duft tilsat, så du også kan dufte lækkert.

 

Når du vælger en naturlig deodorant, vælger du ofte også en deodorant der er vegansk, bæredygtig og certificeret. Dette betyder, at produkterne ikke indeholder animalske produkter, ikke er blevet testet på dyr, er produceret på en bæredygtig måde med bæredygtige ingredienser og højst sandsynligt også er pakket i en mere bæredygtig indpakning som pap, metal eller andet i modsætning til plast, som de fleste konventionelle deodoranter på markedet er pakket i. På denne måde er du altså god ved din krop samtidig med, at du også er god ved planeten.

 

Uanset hvilket slags deodorant du foretrækker, får du også et godt udvalg af forskellige deodoranter, når du vælger en deodorant uden aluminium eller en naturlig deodorant. Du kan for eksempel købe små bøtter med deodorant, hvor du blot skal smøre produktet direkte på armhulerne med fingrene. Du kan dog selvfølgelig også få en deostick, som du højst sandsynligt allerede bruger i forvejen.

 

Når du skifter til en deodorant uden aluminium, kan der ofte godt være en tilvænningsperiode, hvor kroppen skal vænne sig til at hæmme svedproduktion uden brug af aluminium. Dette betyder, at du i denne periode højst sandsynligt skal påføre deodorant lidt oftere, end du er vant til, så du kan undgå uønskede lugtgener.