Giv spisestuen liv med en ny lampe

Spisestuen er familiens samlingspunkt. Hvad end det er til en hurtig morgenmad, til den daglige aftensmad, til juleaften, til hyggelige aftener med gode venner eller blot til lektielæsning med børnene, så er det en essentiel del af huset. Det vigtigste er dog, at der er god belysning over spisebordet, så det passer til alle begivenheder, store som små. Du finder et stort udvalg af flotte spisebordslamper til enhver smag.

Hvor starter man?

Når man skal vælge en spisebordslampe, kan man med fordel undersøge boligmagasiner, sociale medier og andre inspirationskilder for ideer. Der er nemlig lamper til alle behov og stilarter. Det er en god idé, at du først udpensler dine behov. Skal den oplyse hele lokalet, eller vil du gerne have andre lamper i rummet? Skal det være en stilren lampe, eller må den godt være anderledes og sjov? Tænk over dine behov og find inspiration hvor du kan.

Hvad skal man have i mente?

Det er vigtigt, at man har hele rummet i fokus, når man skal vælge spisebordslampe. Det er nemlig ikke nok, at den kun giver lys direkte på bordet. Den skal også kunne oplyse resten af lokalet. Om du ønsker hyggelys, et meget oplyst rum eller noget helt tredje, er op til dig og dine behov.

Hvilken stil skal man gå efter?

Uanset hvad du har af ideer til design, form, farve, antal af pærer og niveau af lysstyrke, så er det kun din fantasi der sætter grænser. Der er et utal af forskellige lamper at vælge imellem, og selvom det lyder lidt uoverskueligt, så er det en gave. En spisebordslampe er typisk det første man lægger mærke til i spisestuen, og derfor er det vigtigt at den helt perfekte lampe. Når du skal vælge spisebordslampe, er det en god ide at den passer med stilen i resten af lokalet. Hvad end din stil er supermoderne, mere afslappet eller andet, så skal den passe ind med resten af indretningen.

Hvilken slags belysning bør man have?

Det er vigtigt at dit spisebord er godt oplyst. Det er dog også vigtigt, at lyset passer til stemningen, så det ikke bliver et klinisk lys. Du kan eventuelt vælge en lampe, hvor pærerne har mulighed for at hæve eller sænke lysstyrken. På den måde, kan du både have skarpt lys til en normal aftensmad, men også dæmpet hyggebelysning til en god aften med dine venner.