Gør dit tag levende

Dette indhold er sponsoreret.

Du er ganske givet også én af de mange, som efterhånden føler den store forpligtelse til at slå et godt slag for biodiversiteten og naturen i det hele taget.

Som bekendt er begge dele heftigt under pres i disse tider, og eftersom alvoren går op for flere og flere, er der ligeledes skabt en bølge af privatpersoner, der ønsker at yde et bidrag til den øgede biodiversitet.

Et håndgribeligt tiltag for de fleste er anlæggelsen af mere vild natur på egen matrikel. Det kunne eksempel være vildtbede. Men er du byboer i relativt tæt bebyggelse, vil du nok nikke genkendende til, at der ikke er særligt mange kvadratmeter på dit sparsomme udenomsareal at gøre godt med, når de små insekter skal have noget at boltre sig i.

Løsningen er dog nær. Du skal nemlig overveje at få anlagt græs på taget. Ja, du kan simpelthen få etableret en lille, grøn oase på taget af dit hus. En oase, der vil være aldeles kærkommen i henhold til de førnævnte problemstillinger, men i lige så høj grad en oase, der æstetisk vil bekomme dit hus godt.

Der kan næppe være tvivl om, at græs på taget, anlagt på rigtig vis og suppleret med lidt markblomster eller lignende, vil sende signaler til omverdenen, der rimer på klimabevidsthed, omtanke for insekterne samt stilfuld og overdådig smag i boligudsmykning.

Det er dog ikke kun de små, svirrende insekter, der vil drage fordel af dit nye, levende tag med græs på. Der er nemlig flere incitamenter for dig i at gøre det.

For det første optager et grønt tag helt op 80 % af det regnvand, der falder på taget i løbet af et år. Det vil altså sige, at du aflaster kloaksystemet – igen noget, som for tiden er under stigende pres de fleste steder, som følge af øgede mængder regnvand.

For det andet vil det bekomme indeklimaet godt, eftersom et grønt tag temperaturregulerer året rundt. Det vil sige, at det afleder varme om sommeren, mens det om vinteren holder på den.

Så selv din græsplæne med de bedste græsfrø

Hvad enten du påtænker at anlægge græs på taget eller i haven, skal du selvfølgelig have de bedste produkter, så dit nye græs bliver grønt og frodigt.

Én mulighed er at indkøbe rullegræs, som relativt nemt kan lægges på et underlag, som er gjort klar til dette.

En anden mulighed er den mere traditionelle; at så græsset manuelt. Dette gøres naturligvis ved, at du køber græsfrø, som du så spreder ud dér, hvor du ønsker, græsset skal gro. Den er bestemt en udmærket fremgangsmåde, når der skal anlægges græsplæne, men sørg for at sæt dig ind i detaljerne i processen, inden du kaster om dig med græsfrø.