Har din have brug for et facelift?

Er du utilfreds med hvordan din forhave ser ud? Eller måske synes du at din forhave mangler et eller andet? Der kan være mange årsager til, hvad det netop lige kunne være. En forhave er ligesom dit hjem, en afspejling af din personlighed. Er der gevaldige forskelle mellem din forhave og hjem, kan det fremstå uharmonisk for dig.

Hvor starter jeg?

Afhængigt af din forhaves størrelse og indhold, er der et par steder, hvor på du kan begynde harmoniseringsarbejdet. De to typiske steder at starte er oftest ved beplantningen (hække, planter, træer mv.) og havens indhegning.

Typisk vil de fleste forbipasserendes blikke støde på forhavens hegn, hvorefter andet indhold vil blive lagt mærke til. Derfor vil hegn være et godt sted at starte ved, medmindre ejendommen har store iøjnefaldende træer eller lignende som tager opmærksomheden.

Hvordan vælger jeg det rigtige hegn?

Når du skal vælge hegn, handler det om at tage udgangspunkt i din boligs udseende og dernæst budget. Forskellige hegnløsninger giver forskellige udtryk. Herunder har de også forskellige priser i hegnsforbruget, hvorfor det er vigtigt at vælge hegnløsning indenfor sit budget. På den måde afgrænser du hegnsudvalget til en mere håndgribelige flade.

Har du et alment rækkehus eller anden form for traditionel bolig, kan hegnstyper såsom PVC-hegn, hvidt stakit være gode eksempler, da de forstærker det traditionelle look. Hvis du ønsker et mere robust udtryk, der også bidrager til ejendommens sikkerhed, kan panelhegn, betonhegn og eventuelt komposithegn være gode løsninger.

Alternativt, hvis du ønsker mere privatliv i form af afskærmning, vil større hegn såsom komposit, beton, plankeværk, lamelhegn og lignende være gode steder at starte. Ligger din bolig tæt ved en eller flere trafikeret veje, kan støjhegn være det bedste funktionelle valg, hvis æstetik

Hvis du efterspørger et mere naturligt udtryk til dit hjem, kan træhegn af forskellige stilarter være den ideelle løsning. På den anden side, hvis du ønsker et mere eksklusivt og robust look, er smedejernshegn et oplagt eksempel. Du kan også her bruge rionethegn eller trådhegn, hvor på du kan beplante klatreplanter, således at du får et naturligt hegn.

Ikke glem din bolig

Et andet vigtigt udgangspunkt, der sikrer dig, at du vælger det rigtige hegn, er at tage højde for din boligs udseende. Ved at tage din boligs udseende in mente, er du garanteret en større harmonisk effekt. Der findes her et hav af muligheder, da mange ejendomme er forskellige fra hinanden.

Hvad så efter?

Har du fået dit ønskede hegn monteret i forhaven, men føler du stadigvæk, at der er noget som mangler? Kan det her anbefales at begynde at kigge på beplantningen og eventuelt andet indhold i haven. Du kan for eksempel begynde at undersøge, om dine hække, træer og lignende mangler at blive klippet.