Rutiner

Nu er sommeren til alles fortvivlelse forbi, og folk er tilbage på arbejde og i skole. Vi kan allerede nu mærke, at det bliver hurtigere mørkt om aftenen, og temperaturen falder. Det kan være svært at komme tilbage i rutinen efter en lang og afslappende sommer med sene nætter og måske lidt for meget god mad. Døgnrytmen er nok lidt omvendt, og rutinerne er skredet lidt. For at få den bedst mulige overgang fra ferie til hverdag, er det en god idé at sætte sig nogle mål og rutiner.

 

De fleste med arbejde eller studier er afhængige af at stå tidligt op om morgenen for at deltage i forskellige møder og foredrag. En gennemsnitlig voksen har brug for godt 7 timers søvn om natten, og det er derfor vigtigt, at du går i seng på et rimeligt tidspunkt. For at kroppen kan falde til ro om aftenen, er det klogt at lægge elektronisk udstyr væk. Dette er også godt for at forbedre søvnkvaliteten, da det blå lys fra de elektroniske skærme kan forsinke træthed. Hvis du afsætter den sidste time inden sengetid til at skrive i dagbog, skrive opgaver til næste dag eller læse en bog, bliver din krop og hjerne mere afslappet, og det bliver nemmere at falde i søvn. Det er smart at købe et par læsebriller med den rette styrke, så du slipper for at skele, og igen lægge pres på øjnene. Du kan finde læsebriller her. Et godt alternativ, hvis du ikke er i stand til at lægge din mobil eller pc væk inden sengetid, er at investere i et par blå lys briller, der blokerer for det blå lys fra skærmene.

 

Du kan også mærke en forskel på din krop efter en lang ferie. Hvis der har været meget mad og lidt motion, kan man hurtigt mærke, at tilstanden er værre, end den plejer. At lave en ugentlig middagsplan kan hjælpe dig med at vælge sunde muligheder, som du har forberedt på forhånd. Det er også en god idé ikke at gå i butikken på tom mave. Så virker alt meget mere fristende, og man tror, ​​man vil have alt. Så køber du en masse, du ikke har brug for, og bruger også flere penge. At komme tilbage til din træningsrutine kan virke skræmmende, hvis du føler, at du er blevet i dårligere form i løbet af ferien. Måske løber du ikke så hurtigt på løbebåndet eller laver så mange armbøjninger som før. Men jo længere du venter med at komme i gang, jo værre bliver det. Lav en plan for den kommende uge om, hvor meget du skal træne og på hvilke dage. På den måde har du allerede sat tid af til det, og det er sværere at undskylde med, at du ikke havde tid.

 

Så for at komme i gang med hverdagen efter en lang og lækker ferie, er det bedste, du kan gøre, at skabe rutiner, når det kommer til kost, motion og søvn. Du vil mærke, at du har meget mere overskud og energi, hvis du træner og spiser godt, og at du får nok søvn. Og din hverdag bliver derfor nemmere, indtil næste ferie!