Sådan køber du en forlovelsesring med diamanter

Det kan være en skræmmende opgave at købe en forlovelsesring med diamanter, men det behøver det ikke at være. Med lidt viden om de “4 C’er” af diamanter og hvad man skal kigge efter i en kvalitetsring, kan du være sikker på at finde den perfekte ring til din forlovede. Her er et par tips, der kan hjælpe dig på vej.

 

Når du skal købe en forlovelsesring med diamanter, er det vigtigt at huske på de “4 C’er”. De “fire C’er” for diamanter står for Carat, Cut, Clarity og Color (karat, slibning, klarhed og farve). Her er flere detaljer om hvert enkelt.

 

Karatvægt og cut for forlovelsesringe

 Karat er den måde, hvorpå en diamant måles, og er diamantens størrelse. Diamantens slibning er, hvor godt den er slebet, og omfatter højde, dybde, vinkler og andre faktorer. En hver pige ønsker en stor ring, men lige så snart du kommer over 1 carat stiger prisen helt markant. Det kan derfor være smart, at holde sig lige under en carat vil man vil have en mere budget venlig ring.

 

Diamantens klarhed 

Klarhed er, hvor mange fejl eller inklusioner der er, og den vurderes på en 6-punktsskala fra inkluderet til fejlfri. 

 

Diamantens farve

 Farven bedømmes på en skala fra D (ingen farve) til Z (en gul diamant). De fleste vil selvfølgelig have en så klar farve som muligt, det vil sige jo hvidere jo beder. Men der er en balance mellem om det er det hver i sidste ende, da prisen kan stige markant uden man kan se den store forskel – jo højere man kommer op i kvalitet.

 

Ringe i forskellige stilarter

Der er mange forskellige ringmodeller at vælge imellem. Den mest populære er solitaire ringen, som har en enkelt sten. Andre populære stilarter omfatter ringe med tre sten, halo-ringe og vintage-inspirerede ringe. Det er vigtigt at vælge en stil, der passer til din forlovedes smag 

 

Ring fatninger og setting

Setting er det, der holder diamanten på plads på ringen. Den mest populære indfatningsstil er den såkaldte “prong setting”, som bruger metalkløer til at fastgøre stenen på plads. Andre populære indfatningstyper er bl.a. bezel-, bane- og spændingsindfatning. 

 

Konklusion

Der er mange faktorer at overveje, når man køber en forlovelsesring med diamanter. Hvis du holder de fire C’er i tankerne og kender din forlovedes smag, kan du være sikker på at finde den perfekte ring. Med så mange forskellige stilarter og indstillinger er der helt sikkert en ring, der passer perfekt til din forlovede.

Det er vigtigt at du ved noget om diamanter inden du laver købet på din nye forlovelsesring, har du svært ved at finde rund i hvad du skal vælge, kan du evt. finde nogle gode blogs hvor du kan læse endnu mere om branchen og de forskellige ædelsten og ædelmetaller. Gode danske blogs såsom Abelstedt har gjort en dyd ud af at forklare selv de mest tekniske smykkeinformationer, på en måde så man forstår det. Også selvom man er man og man er på bar bund som man siger.