Selvstændig i 2023

Det er populært som aldrig før at være selvstændig, der er rigtig mange unge mennesker som vælger at starte deres eget frem for at finde et traditionelt fast arbejde.

Mulighederne for at starte som selvstændig er også meget lettere i den digitale nutid, end den var for bare 20 år siden. Man skal ikke længere udfylde mange papirer, vente i dagevis, eller stå i timelange køer for at starte sin virksomhed.

I dag er det let at komme i gang, bare man har sit MitID på plads. Det kræver selvfølgelig at man sætter sig grundigt ind i reglerne for det firma man gerne vil lave, og produktet der skal handles med. Den digitale forandring har gjort at du kan klare hele opstarten hjemme fra stuen på din computer.

Det samme gør sig gældende for regnskabet i virksomheden. Det er tit regnskabet der afholder nogen fra at springe ud som selvstændig. Men i dag er der et godt udvalg af regnskabsprogrammer, som har indbyggede vejledninger til hvordan der bogføres bilag og indberettes moms. De fleste regnskabssystemer i dag kan også integrere sig direkte med Skat.dk og på den måde indberette de mange tal automatisk som du fylder dem ind i regnskabsprogrammet.

Ligeledes kan de fleste regnskabsprogrammer integrere til din bank, hvor du måske har en erhvervs konto. Således bliver bank afstemning nemt at gennemføre fra et centralt sted, nemlig dit regnskabsprogram.

Hvis man ikke er helt tryg ved bogholderrollen, selvom der er god vejledning og gode integrationer. Så er det muligt med lidt opsætning at alliere sig med en revisor. Det behøver ikke være en fra lokalområdet. Alle registrerede revisorer kan få adgang til din skatte oplysninger med lidt opsætning hos skat.dk.

Det samme med regnskabsprogrammet, her kan der oftest gives adgang til at din revisor kan få fuld råderet og være din bogholder.

 

Corona

Vi kender alle året 2020 for starten på Corona pandemien, og dens indvirkning på vores alles begrænsede færden i den fysiske verden. Da alle blev bedt om at holde sig hjemme, gjorde det et stort indhug i butiksejernes daglige fortjeneste. Specielt for de butikker som udelukkende lever af at kunderne møder fysisk op. Det kan være spise steder eller tøjbutikker med skræddersyet tøj. En hel del forretninger har haft nogen svære år, og nogen har måtte lukke.

 

Efter Corona

vi er nu på den anden side af nedlukningerne, og derfor er der gang i de nystartede forretninger igen. I Horsens er det er eksempel på en nystartet virksomhed som er gået i gang i 2023, med at sælge brudekjoler.

Det er et godt tidspunkt nu hvor vi igen færdes i den fysiske verden, kan dermed komme ud i butikkerne fremfor at handle alt ting på internettet.