Gør-det-selv: Sjove haveprojekter, du kan klare helt på egen hånd

Gør-det-selv: Sjove haveprojekter, du kan klare helt på egen hånd

Dette indhold er sponsoreret.

Mange husejere i Danmark er så heldige også at have en dejlig have. Mange haveejere kan desværre også genkende, at man sommetider ikke får brugt haven så meget som ønsket – særligt i de lange, kolde vintermåneder, hvor den lune stue måske virker mere tiltalende. En have tilbyder dog et væld af sjove muligheder, og der er ingen grund til, at du ikke skal indrette din have præcis, som du ønsker det, så både dig og din familie kan få det optimale ud af de dejlige, grønne omgivelser.

I dette indlæg guides du derfor til, hvordan du kan tage sagen i egen hånd og bygge, indrette eller finjustere haven, så den bliver præcis, som I ønsker det – rigtig god fornøjelse!

Få mest muligt ud af din have – også i vinterhalvåret

I Danmark kan vi nyde en mild og dejligt lun sommer, men vi må desværre se i øjnene, at vores nordlige placering på kloden også byder på sæsoner med meget kedelig nedbør og kølige temperaturer. Det behøver dog ikke at gå ud over din tid i haven, for der er gode muligheder for at indrette dig således, at du kan benytte udearealerne, selvom solen ikke skinner.

Eksempelvis kan du anlægge en lækker overdækket terrasse med Weinor Renson Glatz. På den måde kan du og din familie nyde haven og den friske luft trygt i læ for blæst, regn og gråvejr. Med en elegant overdækket terrasse kan du drømme dig væk til sydlige breddegrader og designe din terrasseoverdækning, så den passer lige netop til din boligs udtryk og dine behov. Der er nemlig et stort udvalg af materialer, farver og størrelser at vælge imellem, og overdækningen kan derfor blive en både funktionel og dekorativ tilføjelse til dit hjem, som du kan nyde i mange år fremover.

Havens kvadratmeter er lige så meget en del af jeres hjem som den indvendige plads, og det er derfor fornuftigt at investere lidt tid og energi i at gøre haven til et dejligt fristed for jer.

Tænk ud af boksen

Hvis du har en stor have til rådighed, er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan få ud af den gode, frie plads. Måske ønsker ungerne sig en legeplads, hvor du trygt kan lade dem hygge sig med legekammeraterne på egen hånd? Eller måske har du større projekter i tankerne, såsom en lækker pool, et luksuriøst spabad eller en hyggelig bålplads, hvor familien kan samles omkring snobrød, grillede skumfiduser og fællessange?

Der er masser af gode ideer og projekter at give sig i kast med, og for det meste kan man faktisk komme rigtig langt bevæbnet med lidt almindeligt værktøj, tålmodighed og gammeldags knofedt. Find eventuelt mere inspiration i de lokale parker eller på internettet, og så er det ellers bare at give sig i kast med projekterne. Held og lykke!