Læs op på reglerne for smykker i din sportsgren

Når det kommer til herresmykker og sport, kan det være en rigtig god idé at læse op på, hvilke regler der gælder for smykker i lige netop den sportsgren, du dyrker. På den måde kan du være sikker på, at du kan tage de rette forbehold og dermed overholde de regler, der nu engang er inden for din sport, så det ikke ender i en form for sportslig straf, når du fx skal i kamp.

Forskellige regler for hver sportsgren

Det er meget vigtigt at understrege, at der kan være forskellige regler for smykker i de mange forskellige sportsgrene. I nogle sportsgrene er det helt forbudt at have herresmykker på, mens det i andre sportsgrene er delvist eller fuldt ud tilladt at have smykker på. Så dyrker du flere forskellige sportsgrene, kan det være en rigtig god idé at læse op på reglerne for hver enkelt sportsgren, da du ikke bare kan gå ud fra, at reglerne fx er de samme i fodbold, som de er i basketball eller squash.

Smykket skal fjernes helt i nogle sportsgrene

Det kan fx være, at det i nogle sportsgrene er helt forbudt at spille smykker. Det er bl.a. tilfældet i fodbold, hvor du ikke må have smykker på, når du går på banen som spiller. Det samme gør sig gældende i en sport som boksning, hvor det heller ikke er tilladt af deltageren at have smykker på af nogen art, og især øreringe til mænd kan være farlige. Her skal smykkerne fjernes helt, inden kampen går i gang, og er de ikke det, kan det ende med en sportslig straf fra dommerens side. Så går du med smykker i det daglige og dyrker sportsgrene som disse, hvor smykker ikke må bæres, skal de tages af ved hver kamp.

Kan du nøjes med at dække dem til?

Det kan også være, at det er en mulighed for dig at dække dine smykker til med fx sportstape, da det er lovligt at nøjes med dette i nogle sportsgrene. I fodbold er det dog ikke tilladt bare at nøjes med dækning af smykkerne, da de skal helt af. Men i håndbold kan det fx være nok at dække dine smykker til med sportstape, så det ikke er muligt for en modstander at komme til at rive fat i smykkerne, hvilket jo er den reelle fare ved kontaktsport, og derfor reglerne er indført til at starte med.

Kan være helt fint at spille med smykker

Og her til sidst skal det også siges, at det jo også kan være fuldt ud lovligt at spille med smykker i din sportsgren. I bordtennis er det fx tilladt at spille med smykker, så længe de ikke er til gene for modstanderen. Det kan jo bl.a. være ved at lyset giver et generende genskin i smykket og dermed er til gene for modstanderen. Så er det ikke ok. Men ellers er der intet problem i bordtennis og mange andre sportsgrene at bruge smykker, da der her ikke er tale om en kontaktsport, hvor det nok er mest udbredt med regler om smykker.