Menneskets aller bedste ven: Et par tricks til dig som hundeejer

Menneskets aller bedste ven: Et par tricks til dig som hundeejer

 

Når du får en hundehvalp hjem, er der mange mennesker som kommer med gode råd til hvordan du skal gribe den nye tilværelse an. Hvis det er første gang du er hundeejer, så kan det være en jungle at finde ud af hvad der er bedst for dig og dit nye familiemedlem. Man skal som udgangspunkt altid være modtagelig overfor råd, men du skal selv mærke efter og sortere i dem således, at du kan finde ud af hvad der fungerer hjemme hos dig. Den første tid med hvalpen er hård og krævende, men også fantastisk på samme tid. i denne periode finder du og din hvalp hinanden og begynder at genopbygge et livslangt venskab.

 

Vær enige

Det er vigtigt at du og din partner er enige om hvordan de praktiske ting skal forløbe derhjemme. Det vil sige at I er enige om hvor hvalpen skal sove henne, hvilke ting skal være indkøbt til hvalpen i form af legetøj, seng, godbidder og skåle. Derudover er det en god ide at aftale hvordan arbejdsfordelingen skal være. Det vil sige hvem der går ud med hvalpen om natten, lufter den efter mad og lur samt lignende. Hvalpen skal socialiseres og stimuleres inden sengetid, så den er klar til at sove en hel nat igennem. Det er altid nemmere når de helt små detaljer er på plads, så du og din partner ved hvornår hvem tager sig af hvalpen.

 

Find ud af hvordan du skal opdrage din hund

Selvom der er nogen som opdrager deres hvalp på en måde, så er det ikke ensbetydende med at du skal opdrage din hund på samme måde. Hunde er forskellige og har individuelle behov. Det er også forskelligt hvad man som familie kan tilbyde sin hund. Det er vigtigt at du lærer din hund det basale som renlighed, at være alene hjemme, gå pænt i snor og at kunne lege med forskellige typer af hunde. Det er vigtigt at du giver din hund den bedste start på livet. På denne måde får du en glad og funktionel hund og kan samtidig glæde dig over, at have givet din hund en god start.

 

Få hjælp hvis du er i tvivl

Hvis du har brug for at vide hvordan andre tackler et bestemt problem med deres hvalp, så kan du altid søge inspiration på internettet. Der er ikke en speciel måde som er den rigtige i forhold til at lære hvalpen at tisse udenfor f.eks. Det kommer helt an på hvordan hvalpen er samt hvordan du bedst træner med hvalpen. Klik her hvis du gerne vil finde et forum hvor du kan søge om alt relateret til hunde.